Jak servírovat kávu v kavárně? Poradíme, na co myslet!

Abyste se při servírování kávy nedopustili prohřešku, je třeba vědět, do čeho kávu vlastně podávat a jak zamezit jejímu zchladnutí ještě před tím, než ji někomu naservírujete. Víte, na co si dát při servírování kávy pozor? Připravili jsme si  pro vás krátký článek, ve kterém vám představíme tři základní chyby, kterým je dobré se vyvarovat.

Nahřívejte 

Většina lidí má nejraději kávu horkou. Dávejte si pozor na to, abyste ji podávali hned po tom, co ji připravíte. Skvělou vychytávkou je nahřívání šálků. Horké šálky pomohou s udržením teploty kávy a ta bude chladnout pomaleji. Nahřívání šálků se na první pohled může zdát jako práce navíc, ale jakmile ho jednou zkusíte, nebudete od něj chtít opustit. Zabere jen pár sekund a vy budete ve větší pohodě, protože se nestane, že byste hostům kávu přinesli studenou.

Zvolte správnou velikost 

Připravujete si malé espresso, cappuccino, nebo latte macchiato? Dejte si pozor na to, v jak velké nádobě kávu servírujete. Pravidla pro jejich podávání jsou striktně daná. Pro některou kávu se hodí malé šálky o objemu mezi 60 a 90 mililitry, jiná se zase hodí do velké průhledné sklenice. Jak tedy vybrat správný šálek? Na tohle téma jsme si pro vás připravili samostatný článek .

K šálku přidejte podšálek i lžičku

Připravujete si doma kávu do svého oblíbeného hrnečku? Na tom není určitě nic špatného. Pokud ale servírujete kávu návštěvě nebo zákazníkům kavárny, hodí se kávu podávat v šálku s podšálkem. Záleží už jenom na vás, jakou barvu nádobí zvolíte. Pokud právě nějaký servis sháníte, určitě dejte přednost kvalitnímu porcelánovému nádobí s tlustějšími stěnami, které pomohou udržovat kávu déle teplou.

Ze všeho nejdůležitější je ale samozřejmě dobrá káva. Víte jistě, že jí doma dostatek?  Pokud potřebujete doplnit zásoby, navštivte náš e-shop. V naší nabídce najdete prémiovou kávu z různých koutů světa, a tak věříme, že si vybere opravdu každý. Navíc pro vás veškerou kávu pražíme těsně před jejím odesláním k vám domů. Do rukou se vám tak dostane čerstvá káva, za jejíž kvalitu dáváme ruku do ohně. Zkoušeli jste někdy třeba kávu z Kostariky, Salvádoru, nebo Burundi?