Blog novinek a zajímavostí, Strana 17

6 tipů, jak využít kávovou sedlinu

Ať už si doma připravujete klasického českého turka, nebo si raději dopřáváte kávu z pákového kávovaru, měli byste vědět, že vyhodit kávovou sedlinu – lógr, je tak trochu škoda. Využít se dá totiž na mnoha frontách. Pomůže vám v péči o tělo, domácnost, ale také zahradu. Na co všechno se dá lógr využ...

Jak servírovat kávu v kavárně? Poradíme, na co myslet!

Abyste se při servírování kávy nedopustili prohřešku, je třeba vědět, do čeho kávu vlastně podávat a jak zamezit jejímu zchladnutí ještě před tím, než ji někomu naservírujete. Víte, na co si dát při servírování kávy pozor? Připravili jsme si  pro vás krátký článek, ve kterém vám představíme tři...

Portoriko – Káva s tóny karamelu a čokolády

Káva z Portorika je považována za jednu z nejlepších káv na světě. Tamní pěstitelé dávají přednost kvalitě před kvantitou a tak není velkým překvapením, že občas nezvládají pokrýt ani potřeby domácích. Na vývoz jí tak mnoho nezbývá. Víte, čím je tato ceněná káva tak výjimečná? V tomto článku vám ji ...

Jak si jednoduše připravit dobrou kávu? Máme pro vás 3 tipy!

Skvělá káva se dá připravit během chvilky. A dokonce k tomu není zapotřebí ani drahé vybavení. Určitě neplatí, že si bez prémiového kávovaru dobrou kávu nepřipravíte. Existují totiž vychytávky, které vám spolehlivě udělají dobrou kávu, ale přitom se dají pořídit už za pár stovek.  V tomto článk...

Kdy si dát při pití kávy pozor? Máme pro vás 6 tipů.

Mnozí z nás berou pití kávy jako svůj rituál, který jim pomůže s nastartováním těla hned po ránu a bez šálku kávy si nedokáží představit den. Kofein, stimulant obsažený v kávě, dokáže tělo příjemně nabudit, a tak se můžete cítit i po probdělé noci mnohem lépe. Ačkoliv káva v mnoha ohledech našemu zd...

Metody zpracování kávy. Znáte je všechny?

O chuti kávy nerozhoduje pouze odrůda kávovníku. Na její chuti se podílí mnoho faktorů. Kvalita půdy, geografická poloha a množství srážek státu, ve kterém se pěstuje, nebo to, zda byla půda hnojena. To však není stále všechno. Hodně závisí také na tom, co se se zrny udělá po sklizni. Jaké jsou meto...

Podle čeho poznat nekvalitní kávu?

Víte, jakými kritérii byste se měli řídit při výběru kvalitní kávy? Mnoho laiků neví, jak na otázku odpovědět. A proto jdou do supermarketu a hodí si do košíku první kávu, co jim přijde pod ruku. Pokud mezi ně patříte také a už vás nebaví i nadále kupovat zajíce v pytli, přečtěte si náš článek. Dozv...

Zelená káva. Co byste o ní měli vědět?

Zelená káva je velkým hitem. Co je vlastně zač a proč se stala tak populární? Na internetu se o ní můžete dočíst spoustu informací. Nejedná se však o marketingový tah, který se snaží přimět lidi, aby začali věřit účinkům kávy slibující třeba rychlé zhubnutí? Pokud si tyto otázky pokládáte a nemůžete...

Ovlivňuje voda výslednou chuť kávy?

Jistě jste někdy slyšeli o tom, že kvalita vody zcela zásadně ovlivňuje výslednou chuť kávy nebo čaje. A nejen to – špatně zvolená voda dokonce dokáže zcela zničit chuť těchto nápojů. Ani dražší a jinak skvěle chutnající káva při špatné přípravě zkrátka nebude chutnat dobře. V dnešním článku se podí...

Znáte kávu maragogype?

Slyšeli jste někdy o kávě maragogype? Zatímco ostatní druhy kávy jsou si na první pohled podobné, maragogype pozná i naprostý laik. Kávová zrna této odrůdy totiž mohou být až jednou tak velká jako jiných druhů. A přitom má káva ze zrn maragogype naprosto skvělou chuť. V tomto článku se podíváme na t...