Latino Café - Káva Barma
Kód: 07065 07065M 09065 09065M 08065 08065M 00065 00065M Zvolte variantuSouvisející produkty
Detailní popis produktu
Že jste o kávě z Barmy - Myanmaru nikdy neslyšeli? Není se čemu divit – vždyť ještě před pár lety byla tamní arabika považována za podřadnou a veškerá vypěstovaná káva se v zemi i spotřebovala, protože by jim byla hanba zrna vyvážet. Díky mohutným investicím z vládních programů a různých kávových organizací se ale povedlo vylepšit pěstitelské podmínky a najednou se ukázalo, že se může řadit po bok výběrových a odborníky oceňovaných káv.
Co je na ní tak speciálního?
Jako pro mnoho ostatních gourmet káv je i pro tu z Myanmaru typické velmi omezené množství, v němž je produkována – ačkoliv se situace rok od roku liší, v průměru se jedná o zhruba 300 tun zeleného zrna. Velkým dílem se na produkci samozřejmě podílí malí pěstitelé, kteří mají k dispozici jen méně než jeden akr půdy. A co je na ní tak speciálního? Třeba to, že se pěstuje především na náhorních plošinách ve velmi úrodné červené půdě, která je důsledkem vyššího obsahu železitých sloučenin. No a když se tento typ půdy spojí s dostatečně teplým podnebím a častým deštěm, vznikne káva, která opravdu nemá obdoby.
Jakou chuť od ní očekávat?
Pokud jde o chuť, je káva z Myanmaru naprosto unikátní a nemá ve světě obdoby. Mnozí odborníci v ní vidí plné tělo brazilské arabiky, příjemnou sladkost kávy z Indonésie a lehkou zemitost připomínající například kávu z Papui Nové Guinei. K tomu se navíc přidávají lehké tóny dehtu, koření a příjemných dozvuků oříšků i čerstvého ovoce. Jakkoliv zvláštně na vás může tato kombinace působit, věřte tomu, že si kávu už od prvního šálku naprosto zamilujete a nebudete jen tak brzy chtít žádnou změnu.
Jak si kávu z Myanmaru připravit?
Kávu z Myanmaru si můžete připravit jakkoliv uznáte za vhodné a káva bude vždy chutnat dobře. Vůbec nejvíce se její potenciál ale rozvine při přípravě v kávovaru. Jako stvořená je například pro majitele kaváren, kteří chtějí mít na mlýnku něco netradičního, čím ale potěší většinu zákazníků. Mnoho zkušených baristů rovněž doporučuje míchat kávu z Myanmaru s jinou arabikou dle vašich preferencí – výslednému blendu zůstane plné a intenzivní tělo, ale zároveň jej obohatíte o tóny vybrané čerstvé kávy.
Čerstvost je pro nás naprostou prioritou
Naše káva rozhodně není z těch, které by dlouhé týdny a měsíce čekaly někde v regálu, až si je konečně někdo koupí a my je budeme moci odeslat. Naši arabiku k nám do Česka dovážíme z vybraných destinacích zelenou a v originálních jutových pytlích, protože na autenticitu klademe opravdový důraz. Kávu pražíme až u nás a to co možná nejkratší dobu před odesláním, abyste měli jistotu, že pijete čerstvou kávu.
Jak arabiku pražíte?
Ze zelené arabiky se vždy snažíme získat co nejvíce, protože víme, že naši zákazníci mají vytříbený vkus a chtějí si dopřát kvalitní kávu. U většiny dovážených arabik se nám osvědčilo střední pražení, které potlačuje kyselost charakteristickou pro světlejší pražení a naopak vyzdvihuje typické kávové aroma s nádechem oříšků, čokolády či karamelu. Zároveň tímto pražením ale zachováváme určitou jemnost a lehkost kávy, takže nečekejte žádné zemité a hutné tóny, které by rušily od gurmánského zážitku.
Zrnková, nebo mletá?
Naši čerstvě praženou kávu prodáváme zrnkovou v obalech s jednocestným ventilem, pomocí kterého odchází oxid uhličitý uvolňující se po upražení. Zároveň se do kávy ale nedostává kyslík, který by negativně ovlivňoval chuťové a aromatické vlastnosti kávy. I když čerstvě namletá káva chutná nejlépe, je nám jasné, že ne každý má čas, chuť a možnost si ji každé ráno takto připravovat. Pokud nám tedy dáte vědět třeba do poznámky k nákupu, rádi vám arabiku nameleme a ušetříme spoustu práce, starostí a nepořádku.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Složení: 100% zrnková káva arabika
Káva je balená ve speciálních originálních sáčcích s jednocestným ventilkem, který umožňuje únik CO2 (odchází z kávy po dobu několika dní po upražení) a zároveň zamezuje přístupu vzduchu. Nejlepší je středně upražená, kterou taky nabízíme. Platí pouze pro 100g, 200g a 500g.
Země původu: Barma - Myanmar / Praženo ČR
Doporučená příprava kávy: Na 1 šálek (200ml) použijte 1-2 lžičky mleté kávy (5-7g) a zalijte vroucí vodou.
Uchovávejte na suchém, tmavém a chladném místě bez přístupu vzduchu.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Čerstvá káva z celého světa |
---|---|
Země původu: | Barma |
Druh kávy: | 100% arabica |
? Čerstvě pražená : | ano |
Značka kávy: | Latino Café |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.