Vánoční káva Irish Cream Prémium
Kód: 130000Související produkty
Detailní popis produktu
Hledáte vánoční dárek, který zaručeně potěší jak oddané milovníky kávy, tak i ty, kteří si kávu dopřejí jen čas od času? Řešení máte opravdu mnoho a asi nejvíce se nabízí třeba nějaký pěkný ruční mlýnek na kávu nebo nějaký hrneček či šálek. Problém s těmito dárky je však v tom, že se jednak nemusíte trefit do vkusu obdarovaného a jednak nemáte žádnou jistotu, že dané příslušenství používá nebo potřebuje. Pokud by totiž používal například automatický kávovar, mlýnek by vůbec nepotřeboval.
Sázkou na jistotu je proto v takovém případě káva. Abyste ale nemuseli někomu dávat jen obyčejnou kávu, připravili jsme pro vás vánoční edici. Zatímco některé z našich vánočních káv mají vánoční pouze etiketu, jiné jsou dokonce i vybaveny aroma něčeho, co k vánocům neodmyslitelně patří.
Pokud chcete svým dárkem potěšit spíše nějakého konzervativního milovníka kávy, určitě mu dopřejte pouze 100% arabiku bez jakýchkoliv dalších dochucovadel. Skvělou volbou je v takovém případě třeba kolumbijská arabika v dóze nebo brazilská káva Santos. Jelikož jsou tyto kávy v dózách, vydrží delší dobu bez přísunu vzduchu a zůstanou tak déle čerstvé.
Na druhou stranu v případech, kdy chcete potěšit někoho, kdo je otevřený novým věcem a z kávy třeba připravuje i nějaké recepty, určitě není od věci sáhnout po aromatizovaných kávách, jako jsou třeba naše Pralinky. Taková káva je pak jako stvořená třeba pro použití spolu s mléčnou pěnou, šlehačkou, trochou čokolády, skořice či oříšků, ale hodí se i do komplexnějších receptů.
Na naší hlavní stránce vánočních káv si přitom můžete vybrat, zda preferujete mletou, nebo zrnkovou variantu. Obecně řečeno pokud si kávu namelete až před přípravou, vydrží její chuťové vlastnosti déle a káva bude chutnat o něco lépe. Na druhou stranu jestli chcete kávu dát někomu, kdo mlýnek vůbec nemá, je mletá varianta rozhodně lepší volbou.
Země původu: Česká republika.
Doporučená příprava kávy: Na 1 šálek (200 ml) použijte 1-2 lžičky mleté kávy (5-7g) a zalijte vroucí vodou. Hrubost mletí přizpůsobte zvolenému způsobu přípravy kávy.
Uchovávejte na suchém, tmavém a chladném místě bez přístupu vzduchu.
Věděli jste, že...
...irská káva je vlastně koktejl? Potvrdila by Vám to i Mezinárodní barmanská asociace (IBA). Pokud jste si ale mysleli, že přidáním kapky whisky do Vašeho oblíbeného moku rázem vyčarujete pravou irskou kávu, pak Vás musíme vyvést z omylu. Tak jednoduché to zase není. Na druhou stranu, příprava pravé irské kávy není vůbec nic složitého, co byste nezvládli sami doma. Základem je dobrá káva. A když říkáme dobrá, pak myslíme skutečně dobrou kávu - filtrovanou, zapomeňte tedy na instantní kávu či dokonce "turka". Postup je následující: Do nahřáté sklenice o objemu zhruba 230 ml vložíte 2 lžičky třtinového cukru a zalijete kávou. Poté, co se cukr rozpustí, přidáte 3 až 4 cl pravé irské whisky. Nakonec na kávu pomalu a přes lžičku (aby se "neutopila") nalijete smetanu (chcete-li pravou irskou kávu, použijte vysokotučnou), kterou jste předtím vyšlehali tak, aby zůstala trochu tekutá. Nyní už nic nebrání tomu, abyste si v klidu domova vychutnali svou irskou kávu.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Kávové speciality |
---|---|
Země původu: | Česká republika |
Značka kávy: | Latino Café |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.